Een virtueel wattes?!

Een Virtueel Business Manager (VM) - ook wel Online Business Manager (OBM) genoemd - denkt strategisch met je mee voor de korte- en lange termijn en helpt je onderneming groeien. Ik zorg ervoor dat jij kan doen waar jij goed in bent en je daar volledig op kunt richten, door het dagelijkse management – het ‘geregel’ – uit handen te nemen. Ik breng (virtuele) mensen en middelen bij elkaar en zorg voor focus, rust en overzicht. Op een manier die past bij jou, jouw werkwijze en jouw bedrijf.

Het woord 'virtueel' geeft aan dat het op afstand gedaan wordt. Ik kom dus niet bij jou op kantoor zitten, althans niet vaak. We werken allebei vanaf ons eigen kantoor en houden contact via e-mail, telefoon en andere technieken.


pijlen-los-kleinpng
Je bent op zoek naar een support system, een extern geweten of een sparringpartner en een super goede manager die ervoor zorgt dat alles blijft draaien terwijl jij je richt op de dingen die je het leukst vindt om te doen. De dingen die alleen JIJ kunt doen.


Een VM is geen VA

Een VA is een Virtual Assistent en een vak apart. De focus van een VA ligt op de uitvoering. VA’s worden ingezet voor de uitvoering van specifieke taken, bijvoorbeeld klantenservice, website of –shop onderhoud, social media, etc. VA’s zijn degenen die het werk echt uitvoeren. Onmisbare teamleden. 

Bij een Virtueel Business Manager (VM) - of Online Business Manager - ligt de nadruk op management. Ik ben aangenomen om het uiteindelijke doel in het oog te houden en te zorgen dat alle stukjes van de puzzel (de projecten, teamleden, taken, processen en uitgaves) op de juiste plaats komen en blijven. Ik zorg er voor dat projecten zo snel en efficiënt mogelijk afgerond worden. Ik ben daarmee verantwoordelijk voor álle taken en projecten en niet voor alleen mijn eigen taken. 

Ik werk niet voor iedereen. 

Ik werk voor ondernemers met vuur en focus. Die geloven in zichzelf en hun expertise en op hun eigen manier de wereld een beetje beter of mooier willen maken. Jij weet wat je waard bent en waar jouw kansen liggen. Je bent toe aan de volgende stap in ondernemen. Bijdragen is een van de belangrijkste onderdelen van jouw ‘Why’. 

Daarnaast je bent bereid om: 
- Keuzes te maken op gevoel > keuzes die misschien qua logica ‘niet kloppen’ maar waarvan je diep van binnen weet dat ze de juiste zijn.
- Los te laten > erkennen dat wat je nu hebt niet datgene is wat je op het volgende niveau brengt. Dat je dingen los moet laten om nieuwe dingen te kunnen ontvangen.
- Pauze te nemen > de drang om ‘altijd druk te zijn’ te laten vallen en ruimte te maken voor wat echt belangrijk is in jouw bedrijf.
- Hulp te vragen > ook wanneer je denkt dat je het eigenlijk niet nodig hebt.
- Te investeren in goede mensen > die je ondersteunen op de weg naar jouw doel. 

pijlen-los-kleinpng
Stel jezelf bij elke bezigheid de vraag:
 
Is dit iets wat ík écht zelf moet doen?
 
Is het antwoord nee? Dan kan jouw Virtueel Business Manager
ik dus - het doen of regelen!